Consiliere in grup cu dezvoltarea de competente transversale in domeniul IT&

Pe parcursul lunii aprilie, două grupe de elevi, grupa IX și respectiv grupa X a câte 10 elevi fiecare, coordonați de domnul expert prof. Marius Bărcuteanu, au finalizat activitățile de consiliere de grup.

Au fost dezbătute aceleași teme, legate de dezvoltarea lor personală și profesională, găsirea unui loc de muncă, unde trebuie să-si caute informațiile pentru a-și găsi un loc de muncă, cum trebuie să se pregătească pentru a merge la un interviu, cum să-și redacteze o scrisoare de intenție etc. Pe parcursul acestor ședințe, elevii, atât cei care vor să-și continue studiile, cât și ce care vor, după terminarea liceului, să se angajeze, au dobândit cunoștințe esențiale pentru evoluția lor, fiind mai clar creionat, traseul pe care-l au de parcurs.

În cadrul acestor ședințe de consiliere, s-au realizat un număr de 8 de fișe de consiliere, două rapoarte finale și s-au completat un număr de 20 de Certificate de Competență, pentru cei 20 de elevi care au participat la activităţile de formare şi consiliere în grup.