Consiliere in grup cu dezvoltarea de competente transversale in domeniul IT&C

Pe parcursul lunii martie, au finalizat activitatea de consiliere în grup alți 10, elevi ( gr. VIII), iar următoarea grupă ( gr IX) a realizat un nr. de 2 ședințe , a câte două ore fiecare, urmând a termina activitatea de consiliere în grup, luna următoare.

Activitatea de consiliere în grup este realizată sum îndrumarea expertului prof. Marius Bărcuteanu. Au fost dezbătute teme legate de dezvoltarea lor personală și profesională, teme legate de găsirea unui loc de muncă, unde trebuie să-si caute informațiile pentru a-și găsi un loc de muncă, cum trebuie să se pregătească pentru a merge la un interviu, cum să-și redacteze o scrisoare de intenție etc. Pe parcursul acestor ședințe, elevii, atât cei care vor să-și continue studiile, cât și ce care vor, după terminarea liceului, să se angajeze, au dobândit cunoștințe esențiale pentru evoluția lor, fiind mai clar creionat, traseul pe care-l au de parcurs.

În cadrul acestor ședințe de consiliere, s-au realizat un număr de 5 de fișe de consiliere, două rapoarte finale și s-au completat un număr de 10 de Certificate de Competență, pentru cei 10 de elevi care au finalizat activităţile de formare şi consiliere în grup.