Consiliere și orientare în carieră

Consiliere in grup cu dezvoltarea de competente transversale in domeniul IT&C

 

Pe parcursul lunii februarie, două grupe de elevi, a câte 10 elevi fiecare, coordonați de domnul expert prof. Marius Bărcuteanu, au finalizat activitățile de consiliere de grup.

Au fost dezbătute teme legate de dezvoltarea lor personală și profesională, teme legate de găsirea unui loc de muncă, unde trebuie să-si caute informațiile pentru a-și găsi un loc de muncă, cum trebuie să se pregătească pentru a merge la un interviu, cum să-și redacteze o scrisoare de intenție etc. Pe parcursul acestor ședințe, elevii, atât cei care vor să-și continue studiile, cât și ce care vor, după terminarea liceului, să se angajeze, au dobândit cunoștințe esențiale pentru evoluția lor, fiind mai clar creionat, traseul pe care-l au de parcurs.

În cadrul acestor ședințe de consiliere, s-au realizat un număr de 10 de fișe de consiliere, două rapoarte finale și s-au completat un număr de 20 de Certificate de Competență, pentru cei 20 de elevi care au participat la activităţile de formare şi consiliere în grup.

 

Consilierea individuală cu utilizare inclusiv a instrumentelor WEB 2.0

În această lună,  un număr de 9 elevi au finalizat activitățile de consiliere individuală, după cum urmează:

  • Ardelean Nicolae Daniel(cls. a XII-a C), Mureșan Iulian(cls. a XII-a C), Ardelean Bogdan-Gheorghe (cls.a 11-a B ÎP), consiliați de dnl consilier profesional individual  Marian Blănaru;
  • Mihaila Alexandru Andrei (cls. a XII-a C), Lazăr-Cozma Laurențiu  Florin(cls. a XII-a C),   Blidar Alexandru- Dumitru (cls.a 11-a B ÎP), consiliați de către dna consilier profesional individual  Mariana Puiu;
  • Giurgiu Adi  Alex (cls. a XII-a C),   Han Laurențiu Ovidiu (cls. a XII-a C),  Bob Laurențiu Darius (cls.a 11-a B ÎP),  consiliați de către dna consilier profesional individual  Andrea Stark;
  • Gieger Dănuț (cls. a XII-a C), Timanoți Marius Daniel(cls. a XII-a C), Fozecaș Vlad Rareș (cls.a 11-a B ÎP), consiliați de către dna consilier profesional individual  Camelia Ofrim.

Pe parcursul a câte șapte ședințe fiecare, elevii au discutat despre aspecte legate de prezentul și viitorul lor, cine sunt, unde își doresc să ajungă, care sunt pașii care trebuie parcurși pentru a ajunge la destinația dorită. Împreună  cu consilierii, rezolvat fișe, au completat chestionare, etc, la final fiecare realizând câte un dosar de consiliere, câte un CV și un Plan de carieră.

Însumate, la finalul acestei luni s-au realizat 9 dosare de consiliere finale, 9 Planuri de carieră și 9 CV-uri Europass. Să nu uităm, că tot pe în această lună, au început ședințele de consiliere individuală, alți 4 elevi, este vorba despre Hathazi Andrei Sebastian, Medveșan Robert, Podină Laurențiu Vasile și Roman Răzvan Andrei, toți din clasa a 11-a B ÎP, care vor termina activitățile de consiliere individuală luna viitoare.