Consiliere și orientare în carieră

Consiliere si orientare in cariera

Consiliere in grup cu dezvoltarea de competente transversale in domeniul IT&C

Alegerea unei ocupații, progresul într-o ocupație, adaptarea la o ocupație care se modifică, schimbarea ocupației, sunt doar câteva teme pe care elevii le vor aborda în cadrul ședințelor de consiliere în grup.

Activitatea de consiliere in grup va prevedea un număr de 10 ore pentru fiecare elev in parte si va consta într-un număr de 5 ședințe a cate 2 ore, în grupe formate în medie din cate 10 elevi. De implementarea acestei activități se va ocupa un consilier profesional, în persoana domnului  profesor Marius Bărcuteanu.

De la începutul proiectului, până în prezent, au fost formate 5 grupe de elevi, care au beneficiat de consiliere în grup, s-au realizat astfel 50 de portofolii elev, 50 de Certificate de competență și 5 Rapoarte finale.

 Consilierea idividuală cu utilizare inclusiv a instrumentelor WEB 2.0

În cadrul acestor ședințe se vor realiza activități specifice de consiliere care să vina în întâmpinarea nevoilor grupului țintă, în completarea orelor de consiliere din programa școlară și se va axa in special pe teme legate de succesul în cariera si tranziția la piața muncii.

Activitatea de consiliere individuală va consta într-un număr de 14 ore pentru fiecare elev, iar pe parcursul proiectului vor fi implementate un număr de 3080 de ore de consiliere pentru elevii din grupul țintă. Ședințele de consiliere vor fi efectuate de  către 4 consilieri de orientare privind cariera, consilierii având la dispoziție un supliment de 120 de ore (30 fiecare) de ore prevăzute pentru elevii cu nevoi speciale. Cei patru consilieri în carieră sunt: prof. Blănaru Marian, prof. Puiu Mariana, prof. Stark Andrea și prof. Ofrim Camelia.

De la începutul proiectului, până în prezent, au fost consiliați individual 32 de elevi, fiind realizat un număr de 32 CV-uri, 32 Planuri de carieră, 32 Rapoarte finale, 32 Dosare finale de consiliere.

Imagini de la consilierile de grup. Grupele I – V

Imagini de la consilierea individuală